• Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

Matthäus aan de Maas

(Tijdelijk) niet beschikbaar

EO-evenement Matthäus aan de Maas afgelast 
Evenement in Rotterdam Ahoy op 21 maart afgelast

Als gevolg van de maatregelen van de Nederlandse overheid om de verspreiding van het coronavirus in te perken, gaat het EO-evenement Matthäus aan de Maas niet door. Bezoekers die tickets hebben gekocht krijgen hun geld automatisch teruggestort. 

EO-directeur Arjan Lock: “We hebben vandaag moeten concluderen dat het evenement van zaterdag 21 maart niet door kan gaan. We begrijpen deze beslissing. Dit is natuurlijk vervelend voor al die mensen die er met groot enthousiasme aan gewerkt hebben en de mensen die zich erop verheugd hebben. Maar we weten dat ook zonder ons evenement het verhaal van de Matthäus altijd doorgaat. Een verhaal dat door angst en verdriet heen uiteindelijk een hoopvol verhaal is. Het verhaal van Jezus waar we ons aan vast kunnen houden.”

Vooralsnog gaan andere evenementen zoals ‘The Passion’, ‘De Nederland Zingt Dag’ en de ‘EO-Jongerendag’ die na 6 april plaatsvinden wel door.  We houden uiteraard de adviezen en beleidsmaatregelen van de overheid en het RIVM nauwlettend in de gaten. Klik hier voor meer informatie.

Fabio Trümpy - Tenor | Johannette Zomer - Sopraan | Maria Fiselier - Mezzosopraan | Maarten Koningsberger - Bariton | Raoul Steffani - Bariton

Matthäus Passion

Wil jij de Matthäus Passion eens op een andere manier beleven? Koop nu concertticket voor Matthäus aan de Maas, een unieke ode aan de beroemde Passion van Bach! In 90 minuten zingt een groots koor van 800 Nederlanders, samen met vijf topsolisten, de hoogtepunten van één van ’s werelds grootste werken ooit geschreven: de Matthäus Passion. Inmiddels geniet dit beroemde werk een ongekende populariteit onder Nederlanders, of je nu van klassieke muziek houdt of niet. Onder leiding van dirigent Patrick van der Linden en zijn Ars Musica Orkest worden bezoekers én televisiekijkers in vervoering gebracht. Het verhaal wordt tevens verteld door niemand minder dan Loek Peters.

150-jarig jubileum
In 2020 is het 150 jaar geleden dat in Rotterdam de Matthäus Passion voor het eerst in Nederland werd uitgevoerd door Toonkunst Rotterdam. Vanwege deze bijzondere verjaardag organiseert de EO het concert Matthäus aan de Maas. Het concert wordt op Goede Vrijdag ook uitgezonden bij de NPO2. Matthäus aan de Maas vindt plaats in Rotterdam Ahoy op 21 maart 2020.

;

Praktische informatie

Matthäus aan de Maas

Locatie
Ahoyweg 10
3084 BA Rotterdam
Bekijk hier de routebeschrijving

Datum
21 maart 2020 om 20.00 tot 21.30 uur. Deuren openen om 19.00 uur.

Klik hier voor meer informatie over het evenement.

Handig om te weten

Evenement afgelast

Waarom gaat het evenement niet door? 
Als gevolg van de maatregelen van de Nederlandse overheid om de verspreiding van het coronavirus in te perken, gaat het EO-evenement Matthäus aan de Maas niet door.  
 
Krijgen bezoekers hun geld terug? 
Ja

Hoe krijg ik mijn geld terug? 
Bezoekers hoeven hiervoor niets te doen. Via ticketbureau Eventim, dat voor dit evenement de kaartverkoop organiseerde wordt het aanschafbedrag en de servicekosten teruggestort op de rekening waarmee de tickets zijn betaald.  
 
Kan ik een gift maken van mijn ticket dat ik al betaald heb? 
U bent van harte welkom om het geld dat u teruggestort, terug over te maken aan de EO. 
 
Zijn er opnames van de repetitie waar ik aan heb meegedaan?  
Helaas zijn er geen professionele opnames gemaakt van de repetities. 
 
Gaat het evenement later wel door? 
Nee, helaas is het niet mogelijk om het evenement te verplaatsen. 

Komt er volgend jaar een nieuwe editie? 
Dat is op dit moment nog niet bekend 
 
Is er over een alternatief nagedacht? 
Helaas is er door de aard van het evenement geen alternatief mogelijk.

Wat wordt er uitgezonden nu de opnames niet doorgaan? 
Dat is op dit moment nog niet bekend, de komende dagen wordt hier over besloten.

Had afgelasting voorkomen kunnen worden? 
Nee, helaas niet. Het coronavirus verspreidt zich zo snel dat het onverstandig is om evenementen als Matthäus aan de Maas momenteel te organiseren.

Wat gebeurt er als mensen toch naar Ahoy komen? 
Naar Ahoy gaat heeft geen zin, aangezien er niets georganiseerd wordt op deze zaterdagavond.

Hoe wordt er naar de bezoekers gecommuniceerd? 
Via een direct mailing

Vanaf