• Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

Donizetti Queens in concert - 16 mei

20% KORTING €12,50 €10,-
Gecomponeerd door belcanto-grootmeester Gaetano Donizetti 100% online Beleef Opera & Ballet nu online
Meeslepende liefdesduetten, hoogoplopende conflicten en aria’s die barsten van virtuositeit en emotie. In zijn drie ‘koninginnenopera’s’ componeerde belcanto-grootmeester Gaetano Donizetti op de toppen van zijn kunnen.
De ticketprijzen zijn afhankelijk van de datum, tijd en rang en de vanaf prijs geldt zolang de voorraad strekt. De prijzen zijn inclusief servicekosten per ticket en exclusief €1,50 transactiekosten per bestelling.

Nationale Opera & Ballet (Donizetti Queens in concert)
Meeslepende liefdesduetten, hoogoplopende conflicten en aria’s die barsten van virtuositeit en emotie. In zijn drie ‘koninginnenopera’s’ componeerde belcanto-grootmeester Gaetano Donizetti op de toppen van zijn kunnen. In dit concert neemt een internationale topcast u mee op een betoverende reis in de wereld van de hoge zangkunst en presenteert een voorproef van de trilogie die DNO de komende seizoenen zal brengen.

Voor de Italiaanse componist Gaetano Donizetti vormde de Engelse Tudor-dynastie een rijke bron van inspiratie. Hij schreef meerdere opera’s over de gekroonde hoofden die in een periode vol religieuze en politieke conflicten heersten, en gaf daarin weergaloos muzikaal gestalte aan hun intiemste gevoelens.

Rivaliteit in politiek en liefde
Steeds staat rivaliteit en de prijs van de kroon centraal. In Anna Bolena ziet Anne Boleyn, de tragische tweede echtgenote van Hendrik VIII, zichzelf ingeruild worden voor derde echtgenote Jane Seymour. In Maria Stuarda botst koningin Elisabeth I, dochter van Anne Boleyn, met Mary Stuart, die als katholieke Schotse royal een realistische bedreiging voor de kroon vormt. In Roberto Devereux volgen we Elisabeth I in haar nadagen, wanneer ze zich in de politiek en de liefde verraden voelt door haar gunsteling Robert Devereux.

Hoogtepunten
Het concert brengt hoogtepunten uit deze drie opera’s in niet-chronologische volgorde. Het programma opent met de ouverture van Roberto Devereux, waarin Donizetti het Engelse volkslied verwerkte, en bouwt op naar de aangrijpende slotscène uit Anna Bolena, waarin de koningin de beul tegemoet treedt.

Aftrap van de trilogie
Met dit concert introduceert De Nationale Opera de topartiesten die in de komende jaren terug zullen keren. De Nederlandse regisseur Jetske Mijnssen voert de regie en de Italiaanse belcantospecialist Enrique Mazzola, chef-dirigent van Chicago Lyric Opera, heeft de muzikale leiding over het Nederlands Kamerorkest.

Internationale sterren
De virtuositeit van belcanto vereist artiesten met een uitzonderlijk talent. In dit concert laten we u kennismaken met zangers van wereldklasse die ook in de komende jaren te horen zullen zijn. De Letse sopraan Marina Rebeka, eerder Mathilde in Rossini’s Guillaume Tell, schittert in de rollen van Anna Bolena, Maria Stuarda en Elisabetta. De indrukwekkende Amerikaanse mezzosopraan J’Nai Bridges vertolkt de rivales. Tenor Ismael Jordi is met zijn lyrische stem een perfecte match voor de mannelijke geliefden, en Roberto Tagliavini, een van de meest gewilde bassen in dit repertoire, geeft glorieus gestalte aan o.m. de onvoorspelbare en wrede Hendrik VIII.

Hoe werkt het?
Volg onderstaande stappen om de stream op 16 mei te bekijken. 

- Ga naar operaballet.nl en selecteer in het programmaoverzicht de voorstelling Donizetti queens in concert. De directe link is: https://www.operaballet.nl/de-nationale-opera/2020-2021/donizetti-queens-concert
- Klik op ‘Bekijk beschikbaarheid’.
- Klik op ‘Bestel'
- Rechtsboven op de pagina staat ‘Voer actiecode in”. Voer daar uw code in en klik vervolgens op ‘Activeer’
- Nu verschijnt in het prijzenoverzicht de prijs DPG voor €0. Selecteer 1 en klik op ‘Bevestigen’
- Klik daarna op ‘Doorgaan’.
- In het volgende scherm voert u uw e-mailadres in. U ontvangt een link in uw e-mail om uw account te activeren. Na activatie kunt u doorgaan met bestellen.
- Na het invoeren en activeren van uw e-mailadres kunt u in het volgende scherm eventueel een donatie doen.  Daarna klikt u “Doorgaan’
- Klik daarna op ‘Afrekenen’, ook als u geen donatie heeft gedaan.
- In uw bevestigingsmail ontvangt u een link naar de stream. De stream wordt uitgezonden op 16 mei om 19.00 uur en is 48 uur beschikbaar.

;
20% KORTING
€12,
50
€10,
00