• Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

Het Nationale Ballet - het Kerstgala (livestream)

(Tijdelijk) niet beschikbaar

Let op: Het gala van 27 december is een herhaling. Deze is 24 uur te zien vanaf 12 uur ’s middags. 

Feestelijk verassingsprogramma voor de hele familie

December is traditiegetrouw dé balletmaand. In geen andere maand bezoeken zoveel mensen, overal ter wereld, een balletvoorstelling. Dit jaar is alles anders, maar Het Nationale Ballet viert de feestdagen nog steeds graag samen met jou. Juist nu heb je kunst en de mogelijkheid om je in een magische wereld onder te dompelen harder nodig dan ooit. Daarom organiseert Het Nationale Ballet dit jaar op 27 december om 20:15 uur een uitbundig, feestelijk Kerstgala. Geniet met de hele familie live online van deze exclusieve avond vol beroemde pas de deux en nieuwe werken en laat je betoveren door een overvloed aan Broadway-glamour en winterse sneeuwvlokjes!

Van Notenkrater tot Broadway-glamour

Het galaprogramma toont een dwarsdoorsnede van het rijke, veelzijdige repertoire van Het Nationale Ballet, met fragmenten uit de grote balletklassiekers, topstukken van internationale meesterchoreografen en speciaal voor de gelegenheid gecreëerde premières.

Zo zie je onder meer de hartstochtelijke balkon-pas de deux uit Rudi van Dantzigs Romeo en Julia en scènes uit hét kerstballet bij uitstek: Notenkraker & Muizenkoning, waaronder de betoverende dans van de Sneeuwvlokken. Grootmeester George Balanchine zorgt voor een flinke dosis glamour, met delen uit zijn verrukkelijke Broadway-ballet Who Cares?, op de speelse evergreens van componist George Gershwin.

Ook Hans van Manen en de Britse topchoreograaf Wayne McGregor zijn met hedendaagse meesterwerken vertegenwoordigd en daarnaast bevat het programma diverse verrassingen. Waaronder wereldpremières van ‘associate artist’ David Dawson en de Nederlandse Wubkje Kuindersma, die door het toonaangevende Amerikaanse Dance Magazine werd opgenomen in zijn ‘Top 25 to watch list for 2019’.

Het Balletorkest

Sinds de oprichting in 1965 is het orkest de trotse begeleidingspartner van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater. De werkwijze is uniek in Nederland. Het Balletorkest, met Matthew Rowe als chef-dirigent, bestaat uit een vaste kern van 45 musici, waar nodig ondersteund door hooggekwalificeerde gastspelers. Dit geeft het orkest een uniek karakter: flexibel, dynamisch en van hoge kwaliteit. Het Balletorkest verbindt muziek en dans tot een betoverende ervaring: van klassiek ballet tot moderne dans, van muziekeducatie tot talentontwikkeling. Een optimale synthese tussen muziek en dans, dat is de missie van het orkest.

Let op! Deze online voorstelling is een livestream. Zorg dat je jouw ticket op tijd aanschaft en op de gekozen datum ruim voor aanvang van de online voorstelling klaar zit. De voorstelling blijft na afloop niet beschikbaar.

Hoe werkt het?

Je kunt op 27 december genieten van het Kerstgala. Log in om het online programma te kunnen bekijken. Hier kun je de online voorstellingen vinden.

;